Maancirkels

Een Maancirkel is een cirkel van meiden en vrouwen die maanlijks, bij iedere Volle maan of Nieuwe maan bij elkaar komen. Er zijn 12 of 13 manen in een jaar. Tijdens deze bijeenkomsten maak je verbinding met de natuurkrachten en maak je contact met de energie van de maan en met het diepere zelf. Je voert rituelen uit en gaat de verbinding met meiden en vrouwen in de cirkel aan. Het Sisterhood noem je dat.

Het zijn processen van verbinding met jezelf en met jouw vrouwelijke kracht. Er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en transformatie. Je deelt wat er in je leeft, zowel persoonlijke en ziels-issues. Je komt als het ware thuis in jezelf, je verbindt je in eerste instantie met jouw eigen authentieke vrouwelijke kracht en innerlijk leiderschap en gaat van daaruit daar in verbinding met de maanzussen en het Sisterhood in de Maancirkel.

Afhankelijk van de achtergrond van de hoedster wordt er tijdens de bijeenkomsten gewerkt met een drum, stem, sjamanistische technieken, Edelstenen, yoga, dans, geleide visualisaties, creativiteit, lichaamsgerichte en zelfbewustzijns-oefeningen, systemisch werk, meditatie of iedere andere vorm die zich aandient. Hierin wordt de energie van de Maan gevolgd.

Van origine is een Maancirkel een oude traditie die lang geleden verboden werd. Wij sluiten aan op deze oeroude traditie en maken – opnieuw – contact met een collectief veld van vrouwenkracht. In dat veld zit veel mystieke wijsheid en kracht. Maar ook een trauma van de heksenjacht, de brandstapelangst en de zusterwond. 
Het is daarom belangrijk dat de hoedster deze processen professioneel leidt.

De Maancirkel heeft een vaste volgorde rituelen om een 
Heilige Ruimte te openen. De Natuurkrachten worden gerespecteerd en aangeroepen. De vrouwen worden hiermee optimaal beschermd en er ontstaat een veilige bedding voor het proces van een Maancirkel.

Dit klinkt heel spiritueel en misschien een beetje vaag, maar jouw hoedster zal er tijdens je cirkel veel over vertellen en dan zul je merken dat dit ook heel aards is. 
Alle drie hoedsters zijn namelijk niet voor niets bij elkaar gekomen. Zij hebben alle drie een nuchtere aanpak, vol humor, passie en liefde voor het vak. 

Wees welkom mooie vrouw bij een van de cirkels. 


Wat is een hoedster?

Een hoedster is 1. Een beschermster, 2. Een vrouw die waakt over de veiligheid, welzijn en de levenswandel van iets of iemand. De hoedster van een Maancirkel voelt de roeping deze taak op zich te nemen. De hoedster zorgt voor een veilige bedding voor de Maancirkel, dat de bijeenkomsten volgens bepaalde vaste rituelen verlopen en de dat vrouwen zich kunnen verbinden vanuit Sisterhood. Zij regelt de Maancirkels van A tot Z en is eindverantwoordelijk voor het bewaken van de veiligheid en de continuïteit binnen de cirkel. Zij zorgt voor de balans in alle opzichten, is verbonden met alle krachten en is in nauw contact met zowel haar innerlijke cirkel als de oercirkel. De hoedster werkt ten alle tijde vanuit toewijding, bezieling en liefde om zowel diepgang, bezinning en reflectie te bewerkstelligen.

Wij zijn opgeleid tot hoedster door onze teacher Camile Smeets van Moonsisters.

Maantekens voor maancirkels voor vrouwen in Zwolle