Over ons

Wil jij weten wie de maancirkels geven om te kijken en voelen waar jij het beste bij past? Lees dan verder over wie wij zijn en waarom wij dit zijn begonnen.

 

Meer over ons klik hier

Moonsisters

Maan zussen

Phoebe

Over mij voor de Meidencirkel                       

Lieve meiden,

Mijn naam is Phoebe en ik ben 20 jaar oud. Ik ben afgestudeerd aan een MBO4 opleiding en ben klaar om te gaan doen wat mij nou echt aantrekt en wat van mij nodig is. En dat is het helpen en ontwikkelen, leren en laten groeien van zelfvertrouwen voor meiden vanaf 12 tot 14 jaar.

Veel meiden weten niet wat het vrouwelijke lichaam nou echt inhoudt en wat er allemaal gebeurt als je ouder wordt. Je lichaam groeit waardoor je een vrouwelijk lichaam begint te ontwikkelen. Hierdoor krijg je borsten en heupen, waardoor je denkt dat je je zelf dikker gaat vinden, maar dit eigenlijk je vrouwelijke lichaam is dat begint te groeien.

Ook krijg je ineens te maken met verschillende emoties wat je totaal niet snapt. Je gaat jongens interessant en leuk vinden door de nieuwe hormonen dat je lichaam aanmaakt, maar weet niet zo goed wat hierbij normaal is. Je hebt het er veel over met vriendinnen, maar ook zij weten niet zo goed wat dit allemaal is. Je hebt hierdoor veel vragen, maar krijgt geen antwoorden omdat je het ook niet thuis durft te vragen. Hierdoor denk je het te leren door het te ervaren, maar weet je dus niet wat normaal is. Juist voor jullie leeftijd is het belangrijk dat je wel weet wat wel en niet normaal is, zodat je geen vervelende dingen gaat ervaren.

Ook word je waarschijnlijk rond deze periode ongesteld maar wat is dat? Je vindt dit eng en spannend en je weet niet wat je moet doen. Je voelt ineens heel veel verschillende emoties en je denkt dat dit allemaal niet klopt. Dit zijn dingen dat ik zelf heb ervaren toen ik tussen de 12 en 14 jaar oud was. Ik heb zelf veel geleerd door mijn moeder, maar durfde ook niet altijd met haar praten over sommige onderwerpen. Zoals de pil of seks. Want ook daar had ik weinig kennis van. Ik wil jullie graag de veiligheid bieden om samen met mij en 10 andere meiden te leren over al deze onderwerpen en nog veel meer. Over onderwerpen waar je vragen over hebt of dingen wat je graag wilt weten.

Ik start speciaal voor jullie een meidencirkel, waarbij we elke Nieuwe maan samen komen met een besloten groep. Je gaat veilig met elkaar praten en ontwikkelen over het leven en het vrouwelijke lichaam en gaan creatief aan de slag. We komen tot rust met meditaties, gaan leren voelen wat edelstenen kunnen bieden en nog veel meer.

Word jij enthousiast van dit verhaal en merk je dat je tegen dezelfde dingen aanloopt of hier graag meer van wilt weten?

Meld je dan aan voor mijn meidencirkel onder het kopje contact.


Over mij voor mijn Vrouwencirkel 

Lieve vrouwen,

Mijn naam is Phoebe en ik ben 20 jaar oud. Ik ben afgestudeerd aan een MBO4 opleiding en ben klaar om te gaan doen wat mij nou echt aantrekt en wat van mij nodig is. En dat is het helpen ontwikkelen, leren en laten groeien van zelfvertrouwen onder de meiden/vrouwen.

Ik heb sinds een paar jaar steeds meer het gevoel dat ik moet opkomen voor vrouwen. Vrouwen worden tegenwoordig namelijk erg negatief in het daglicht gezet. Er wordt altijd wat negatiefs gezegd over vrouwen, waardoor wij ons als vrouw meer onzeker gaan voelen. We weten niet wat normaal is en we kunnen het ook niet altijd thuis bespreken, waardoor we de pijn en ervaringen wegstoppen en steeds onzekerder worden. We praten er weinig over met vriendinnen of we gaan zelf andere vrouwen negatief naar beneden praten zodat we ons zelf beter voelen.

Maar waar komt dat nou vandaan? En hoe leer ik in deze harde mannen wereld voor mijzelf op te komen. Zodra ik in de stad loop met een inkijk shirtje word ik uitgescholden voor: hoer of slet of word ik aangeraakt. En wat zeggen die mannen dan? Je kleedt je er zelf naar, maar stel ik heb in hun ogen wat kleinere borsten dan anderen dan ben je gelijk een plank.. Ik heb hier zelf helaas heel veel ervaring mee gehad. En ik zie dit ook vaak gebeuren bij andere vrouwen. Het is niet normaal dat ik niet meer mijzelf kan zijn op straat. Dat ik mij iets aantrek van anderen en hier was ik helemaal klaar mee. Het moet normaal worden dat ik goed genoeg ben en dat ik zelfvertrouwen heb, waardoor ik voor mijzelf kan opkomen en in mijn kracht kan komen te staan.

Iedereen vraagt naar mijn toekomstplannen, maar ik weet dat allemaal gewoon nog niet. Mijn familie, vrienden en vriendinnen vragen er allemaal naar, waardoor ik zelf hele erge druk ervaar. Een druk met dat ik nu op mijn 20e leeftijd moet weten wat ik wil. (Dit werd mij zelfs al gevraagd toen ik 14 was.) Ik heb geleerd dat het niet erg is om dit gewoon even niet te weten. Ik leef in het nu en ga niet nu al hele toekomstplannen maken. Dat is iets voor later.

Ook zet ik mijzelf altijd voor anderen opzij. Ik sta altijd voor iedereen klaar en vergeet daardoor soms mijzelf, maar ik heb geleerd om eerst goed voor mij zelf te kunnen zorgen om mij daarna te kunnen richten op mensen die mij nodig hebben.

Ik vond het zelf heel fijn om hier allemaal over te praten in een veilige omgeving met meerdere meiden/vrouwen die dezelfde ervaringen delen en hierdoor samen te helen en erkenning onder elkaar te vinden. Het is zo ontzettend fijn om er alleen al over te praten. Om het besef te hebben dat ik niet de enige ben met zulke struggels.

Toen besloot ik dat ik dit zelf ook wilde bieden. Ik wil vrouwen leren in hun kracht te komen staan in deze harde wereld. En te helen doordat je dit alleen al kan delen met anderen, hoe onwijs fijn dat is. Alles wat je thuis niet kan delen of durft te delen kan bij mij in een veilige ruimte met andere meiden en vrouwen. We gaan het samen over van alles hebben om daarvan te leren, te ontwikkelen en te groeien. Alles wat jij wilt delen en waarvan jij wilt helen is welkom. We gaan ons samen verbinden aan het sisterhood. We komen tot rust in meditaties en vinden onszelf terug. Leren belangrijke functies over edelstenen en gaan voelen wat edelstenen ons kunnen bieden om dit voortaan bij je te kunnen dragen. Leren de cyclus van de maan kennen en wat dat te maken heeft met de menstruatiecyclus. Ik ga ook werken met leuke orakel- en andere kaarten en bespreken wat de kaarten over jou te zeggen hebben.

Kortom, voel jij dat je in deze maatschappij niet altijd jezelf kan zijn en weet je ook niet meer jezelf helemaal terug te vinden? Of voel jij dat je graag erkenning onder elkaar wilt gaan vinden om zo te ontwikkelen en gaat worden hoe jij zelf wil zijn. Los van wat anderen van jou willen. Voel dan of jij je wilt verbinden met andere vrouwen in mijn mooie maancirkels.

     

 

 Marijn 

Hi! Ik ben Marijn, vrouw, moeder, dochter, zus en vriendin. Ik ben 40 jaar. Persoonlijk leiderschap en ontwikkeling lopen als een rode draad door mijn leven. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in de ontwikkeling van het zelfbewustzijn, de identiteit, het eigen talent en potentieel en het vergroten van de kwaliteit van leven. Het kreeg voor mij gaandeweg betekenis en vorm, namelijk spiritualiteit. Meditatie is een dagelijks onderdeel van mijn leven. Ik sta met beide benen op de grond, echt aards. Ik weet wat ik wil en durf te zeggen wat ik vind. Ik leg de vinger op de zere plek als dat nodig is. Met mijn humor breng ik luchtigheid, ruimte en plezier. Ik dans, boks en doe aan yoga.

Vanaf jonge leeftijd tot 2017 werkte ik bij de politie. Sinds 2017 werk ik als adviseur veiligheid bij de gemeente Zwolle. Naast mijn werk ben ik graag bezig met spiritualiteit. Ik heb mij diep verbonden met de cyclus van de maan en de natuur. Dit jaar voelde ik de roeping om mij verder te verbinden en heb ik de hoedstertraining voor maancirkels bij Camile Smeets van Moonsisters gevolgd. Ik sta te popelen om deze kennis en het transformatieve proces ook voor de vrouwen in Zwolle toegankelijk te maken.

Achtergrond

De kracht van de vrouw is onmetelijk, krachtig en ontembaar. Er gaat een wijsheid, creativiteit en creatiekracht in schuil. Ik heb het diep van binnen ervaren. Ik geloof er magisch in en ik wil bijdragen aan de ontwikkeling en het rehabiliteren van deze onwijze vrouwenkracht. Verbinden met jouw maanzussen, zielenroerselen met elkaar delen en de magie haar werk laten doen staat centraal in mijn maancirkels. Tijdens deze bijeenkomsten maak je verbinding met de natuur en haar krachten. Met de energie van de maan en met het diepere zelf. 

Ik creëer een veilige bedding om met elkaar deze zoektocht aan te gaan en kennis te maken met jouw eigen kracht en wijsheid! 

Aanbod

Een besloten Maancirkel van vrouwen die iedere Nieuwe maan bij elkaar komt.

Een maancirkel is een spirituele reis met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en transformatie. Een maancirkel is een oeroude traditie die lang geleden verboden werd. Wanneer vrouwen zich in cirkels vanuit verbinding met zichzelf het Sisterhood met elkaar aangaan gebeurt er iets magisch: we helen dan een stuk van de collectieve vrouwelijke ziel.

Met Nieuwe Maan is de maan net weer zichtbaar en begint ze aan een nieuwe cyclus. Het is een ideaal moment om naar binnen te keren en te voelen wat er op dat moment speelt en om je intenties uit te spreken voor de komende Maan. Vanuit een diepe en respectvolle verbinding met de andere MaanZusters, ben je meer op jezelf gericht en met je eigen proces bezig.

Tijdens mijn cirkels maak je kennis met de rituelen, verbinden we, leren we en maken we iedere maan een innerlijke reis (meditatie en geleide visualisatie) en bestendigen we de reis met een creatieve afsluiting.

Tijdens de bijeenkomsten wordt gewerkt met een sjamanistische drum.

Ik bied een veilige bedding om met elkaar te kunnen leren, delen en helen. Aards & met humor verbinden & groeien. Kennismaken met cyclisch leven met de energie van de maan en de natuur.

 

 

 

Cynthia 

Mijn naam is Cynthia, ik ben 49 jaar oud en woon met mijn Viking en mijn eigenwijze kinderen in een heerlijk houten huis in de natuur. Ik voel me bevoorrecht nu. Ik mag namelijk vele rollen vervullen in het dagelijkse leven. Moeder, dochter, zus, echtgenote, ondernemer, yoga/dans/pilates docent, energiewerker.

Vroeger als jonge moeder voelde ik dit voorrecht niet altijd en vond ik het lastig de balans te vinden. In 2008 werd ik ziek en kreeg de ‘ziekte van Hashimoto’ na de keizersnee van mijn zoon. Ik kwam mijn bed niet meer uit. De angst, de onzekerheid en de eenzaamheid hebben me gevormd tot wie ik nu ben. Ik heb geleerd goed voor mezelf te zorgen. Mijn Indische achtergrond zal vast ook ervoor hebben gezorgd dat ik -onbewust- oude patronen heb gevolgd. Het stil moeten zijn, niet teveel opvallen, het gaan voor harmonie en vooral niet zeggen wat je vindt aan de buitenwereld. Maar nu weet ik dat ik ook te maken heb met de Vrouwenwond. Ik ben geboren op de Nederlandse grond en heb Indische roots. Van beide werelden heb ik zaken op te lossen. Voor mijzelf en toekomstige generaties. En dat is oké, het is namelijk mijn tijd. Om op te staan. Voor mezelf en voor andere vrouwen in de wereld. Om de wereld een beetje mooier en liefdevoller te maken.

En, ik heb ook tijd, nu ik wat ouder ben, en mijn kinderen ouder worden, en er wat meer rust komt thuis, kan ik eindelijk weer vlinderen. De overgang die zich aandiende een aantal jaar geleden, was deels pijnlijk en soms verdrietig, een afsluiting van een periode, maar deels voelde het ook als een bevrijding en er diende zich een andere fase aan en ik werd zo sterk getrokken naar mijn zielsmissie. Wat is mijn bijdrage in de wereld? Natuurlijk mijn moederschap en ook mijn drive om een prachtig onthaastingscentrum  neer te zetten samen met mijn Viking. Maar wat is MIJN bijdrage? Hierop heb ik een intentie gezet en ineens wist ik het, na het volgen van een hoedstertraining, ben ik aan de slag gegaan, met twee andere mooie vrouwen. Het is vanzelf gegaan, organisch en geheel op eigenwijze.

In essentie is alles al aanwezig en heb ik voldoende bedding en vertrouw ik op mijn vergaarde ervaringen, kennis en kunde. Ik heb zoveel gestudeerd in mijn leven, heel veel in de boeken gezeten, als startpunt HBO Logopedie als midden een gedegen Yoga-opleiding, tussendoor vele cursussen en workshops en bijscholingen op diverse vlakken.

Daarnaast mag ik mijn heldervoelendheid en helderwetendheid als kracht inzetten. Dat doe ik bijvoorbeeld met mijn wekelijkse yogalessen en mijn energetische behandelingen. Toch heb ik ook mijn pijn, mijn onzekerheden, angst en eenzaamheid. Ik ben een vrije ziel, een zigeuner, een natuurvrouw. Ergens voel ik dat ik ooit vroeger een kruidenvrouw ben geweest in een vorig leven en op de brandstapel ben beland. Elke keer als ik wil opstaan, word ik tegengehouden. Wat is dat toch? Ik hou trouwens niet zo van vuur, maar wel van de warmte ervan. Ik ben ook geen watermens, maar kijk er wel graag naar. Ik ben een typische aardevrouw. En het klopt ook wel, ik hou van tuinieren, kan uren bezig zijn met mijn planten, bloemen en ben gek op mijn bachbloesems. De aarde is mijn fundatie. Moeder aarde. Ik voel dat ik klaar ben en stevig genoeg ben om vanuit deze nuchtere basis cirkels te geven. En mag helen. En mag delen. En mag genieten.

Lees onderstaand mijn gedicht rustig door en voel of je je thuisvoelt bij mijn cirkels.

Magie

Het begint met een verlangen.. een verlangen om als vrouw meer te verbinden… met zichzelf, in de fase van het leven waarin zij zit, thuiskomen in zichzelf en dieper zakken, het oer-gevoel, maar vooral verbinden met meer vrouwen die dit delen. Het verlangen om meer te leven met authentieke, vrouwelijke kracht in een maatschappij die vaak het tegenovergestelde vraagt Het verlangen om meer cyclisch te leven, met het ritme van de natuur de lente, de zomer, de herfst, en hoe moeilijk ook, ..de winter, De oerkracht die diep van binnen schreeuwt om eruit te komen om de wereld nog een stukje mooier te maken Voor onszelf, maar ook voor de toekomstige generatie En ineens was ze er, in een prachtig beeld, De maan, Het veld, De vrouwen, De zachte kracht, die al jaren probeert wakker te worden, nu zo duidelijk voelbaar Een zoektocht naar wat nu de volgende stap is, maar niet meer hard willen werken, nu meer samen mogen dragen Processen van verbinding van hart en baarmoeder, heling, transformatie en groei, innerlijke wijsheid, het collectieve veld van heilige vrouwenkracht de Maancirkel hoe magisch kan het zijn zo bijzonder en zo sterk, zo mooi en tegelijk zo pijnlijk het verlangen, hoe te dragen in deze tijd een veilige bedding is essentieel gezocht, gevoeld en gevonden en hier ben ik, samen met jou in de magische cirkel, gezamenlijk verbinden, ondersteunen en versterken. Welkom mooie vrouw. Welkom. Wees welkom.   TipiOne Love Cynthia

Maantekens voor maancirkels voor vrouwen in Zwolle